- Regulamin stołówki
- Karta zgłoszenia
![](http://zsp1rac.pl/wp-content/uploads/elementor/thumbs/White-Green-Modern-Clean-Eat-Better-Food-Facebook-Cover-1-qj1m6bds51qpx6t7m5dtzxjup42ejf2jb0e6cggekw.png)
3 czerwca 2024 r. – 7 czerwca 2024 r
alergeny 1, 3, 4, 6, 7, 9, 10
Substancje, produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji wg rozporządzenia
PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (EU) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r.
1. Zboża zawierające gluten tj. pszenica ( w tym orkisz i pszenica khorasan), żyto, jęczmień, owies, lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne.
2. Skorupiaki i produkty pochodne .
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne
5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne.
6. Soja i produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne.
8. Orzechy tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca i produkty pochodne.
9. Seler i produkty pochodne.
10. Gorczyca i produkty pochodne.
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
12. Dwutlenek siarki i siarczany w stężeniach powyżej 10mg/kg
13. Łubin i produkty pochodne.
14. Mięczaki i produkty pochodne.